Foredrag

Læseliv

Et foredrag der forandrer sig hele tiden alt efter det jeg læser. Jeg fortæller om de seneste bøger jeg har læst og fortæller om, hvad jeg bruger dem til i mit eget liv. Hvad jeg lærer af det. Hvad jeg har lært af dem.

Det er meget enkelt. Bestil på erbs@pibekraver.dk

Lyrik og evangelium

Jeg fortæller om, hvordan lyrik kan spille en afgørende rolle i præstens arbejde med at skrive en prædiken og få et spændende sprog. Jeg gennemgår forskellige forfatteres digte mens jeg samtidig fortæller om, hvordan de kan lukke op for en større forståelse både af evangeliet og af menneskelivet. Jeg læser digte af Marianne Larsen, Birthe Arnbak, Knud Sørensen, Klaus Rifbjerg, Halfdan Rasmussen, Poul Borum, Inger Christensen, Ole Sarvig, William Heinesen og Thorkild Bjørnvig. Foredraget tager to timer, men kan afkortes efter behag.

Margrethekirken


En dansk kirke lige midt i Solen

Her fortæller jeg om og viser billeder fra Margrethekirken på Costa del Sol. Her oplevede jeg som præst, hvordan en folkekirke også kan være, når den ligger lige midt i solen: fyldt med ånd og fællesskab, god mad og rødvin samt kultur og venskaber.

Bestil på erbs@pibekraver.dk


"Der findes kun en tro i verden, og den handler om, at det må kunne blive bedre for mennesker. Intet i verden er fattigt, hvis man virkelig vil, skønheden er måske ikke tyk som her, men den findes overalt, og det er kun et spørgsmål om vilje til at se den, leve med den, elske den, så kort og så langt, som det er én beskåret. Vilje, ja, for ev-nen har vi, og kun defaitisten eller den, der lægger alt i hænderne på Vorherre, kan tro, at vi intet kan gøre. Retten til at elske må man slås for, men kun ved at elske er-hverver man sig retten."

Fra Til Spanien 1971

Klaus Rifbjerg

"Kun ved at elske"

Et foredrag og en læsning af Klaus Rifbjerg i Spanien og i Vendsyssel.


Det er både et foredrag og en læsning, hvor alle teksterne vises på PowerPoint. Rifbjerg er allermest inderlig og porøs i sin digtning i Spanien. Her er en Rifbjerg, der er spirituel på så fin en måde.


Jeg skal bruge en videoprojector og et lærred.


Bestil på erbs@pibekraver.dk

Knud Sørensen


"...vil jeg så klatre igennem himlen

for endelig at få at se

hvad der er på dens anden side

så jeg har noget konkret at berette

når jeg kommer ned igen

og de næste linjer

skal skrives."

Fra digtet "Naturligvis"


"Naturligvis" er et foredrag om forfatteren og landmåleren fra Mors Knud Sørensen. Han har et stort forfatterskab bag sig, som fra først til sidst er gennemsyret af en stor taknemmelighed og generøsitet. I foredraget vil jeg især bruge hans digte, som samtidig vises på PowerPoint, så alle kan følge med. Teksterne skal ses for at forstås.


Bestil på erbs@pibekraver.dk

Anna Marie Aagaard

Ånd har krop

Foredrag om og læsning af Anna Marie Aagaards teologi.

”Livsfællesskabet med Jesus Kristus, formidlet ved troens bekendelse, ved dåb og nadver, giver mennesker del i et helt nyt liv. Dermed bliver mennesker hellige, selv om de hverken bliver gode eller fuldkomne. Mennesker får del i Kristi liv og dermed i Kristi hellighed, for Kristus er hellig Gud”.

Foredraget kredser om at genvinde inderligheden og troen.


Bestil på erbs@pibekraver.dk